SuperBlog 2021

Viitorul sună bine cu Frisomat

Chip de iubire vă salută! Grija față de mediu a început să prindă din ce în ce mai mult avânt, ajungând ca astăzi, antreprenorii să pună mai mult accent pe responsabilitate și sustenabilitate. Întrucât mediul înconjurător este cel care ne oferă numeroase nestemate, a venit rândul nostru să îl răsplătim, ajutăm și respectăm. Un mod prin care putem face asta este să reciclăm, restaurăm și reutilizăm produsele vechi sau noi. De-a lungul timpului m-am tot gândit la ce mă pasionează cel mai tare, ce îmi aduce zâmbetul pe buze și ce mă face să mă trezesc plină de energie dimineața. Răspunsul a venit imediat și negreșit.

Cărțile sunt tărâmul meu fermecat în care mă simt împlinită. Ele sunt cele care mă poartă prin diferite stări, lumi, personaje și situații. Magia cărților nu moarte niciodată, indiferent câți ani au trecut peste ea. Și pentru că îmi place să citesc și să împărtășesc celorlalți cele învățate, prima mea afacere sustenabilă va fi un anticariat. Cărțile consumă multă hârtie, așa că o afacere pentru care mediul va fi recunoscător este să fac cărțile să circule.

Sursă: Frisomat.ro

Frisomat – un ajutor de neegalat

Un prim pas în a aduce la viață cărțile demult uitate este găsirea unui sediu în care acestea să fie vizitate. Îmi doresc ca sediul să fie al meu, să îl pot decora așa cum îmi doresc și să exprime grija pentru mediu. Am nevoie de un loc prietenos cu mediul, care să fie încăpător și să scoată în evidență frumusețea cărților. Sunt o persoană care adoră să se documenteze foarte bine înainte de a lua o decizie, uneori pierd nopți până a ajunge la lucrul dorit. Într-o seară, că ziua niciodată nu am timp să fac ce îmi place, am început să îmi fac research-ul pentru sedii de afaceri prietenoase cu mediul.

O soluție ar fi fost să construiesc eu sediul de la 0, ceea ce ar fi presupus timp îndelungat de așteptare, costuri ridicate și multă muncă. A doua soluție găsită este însăși Frisomat, producătorul de hale metalice personalizate. Intrând pe site-ul lor am rămas uimită de locurile magice pe care le-au creat. Grija lor pentru mediu este reflectată prin atenția pe care o dau materialelor de calitate și nevoii cumpărătorului. Ceea ce m-a încântat la maxim este că sunt printre puținele afaceri care se ocupă de întreg ciclul constructiv. Sustenabilitatea prin calitate este redată prin proiectarea, producerea, livrarea și construirea halelor metalice.

Frisomat a construit până în momentul de față 992 de hale metalice, durata de viață a uneia fiind de 50 de ani. Aceștia fiind partener de încredere al 889 de antreprenori din întreaga Românie. Ei bine, eu îmi doresc să fiu cel de-al 890 -lea antreprenor.

Sursă: Frisomat.ro și Canva.com

Anticariat cu praf de stălucire

Cărțile vechi, uitate de noi prin biblioteci caută alinare în anticariate. Un anticariat este o lume fermecată în care orice carte poate fi admirată și cumpărată. Astfel, protejăm mediul înconjurător și facem ca fiecare carte să-și spună povestea într-o nouă casă. Îmi doresc ca acest anticariat să fie un loc unde se întâlnește cererea cu oferta, un loc unde poți chiar tu vinde o carte pe care nu o mai citești.

Un vis împlinit are o hală metalică plină de culoare. Nu vreau să îmi asociez afacerea cu una învechită, unde găsim cărți prăfuite și nefolosite. Anticariatul va avea o zonă de lectură, unde îți poți lua cartea favorită, un ceai și să te lași purtat de atmosfera cozy care te cuprinde alături de o lumânare parfumată. Zona de lectură va fi în cel mai luminat colț, lângă rafturile imense și pline de cărți. De asemenea, chiar în mijlocul halei, va fi pus biroul de unde se vor cumpăra cărțile dorite. Și de dorești chiar tu să vinzi, un mic birou modern te așteaptă cu nerăbdare să îți etalezi cărțile rare.

Îmi doresc ca afacerea mea să fie una care să inspire și să contribuie la bunăstarea mediul înconjurător. De aceea, vreau o mică sală de evenimente în care să se readucă la viață cărțile uitate. Acolo s-ar putea desfășura un club de lectură pentru toate vârstele și gusturile. Și pentru că știu că multe cărți vin fără copertă, rupte, decolorate, într-un colț va fi o masă de restaurare. Fiecare carte nou venită va trece printr-un proces de înfrumusețare. Coperta îi va fi lustruită, paginile ușor șterse și o ultimă verificare la numărul de pagini avute.

Sursă: Frisomat.ro și Canva.com

Costuri minime cu Frisomat

Fiind la început de drum, banii pe care îi am la dispoziție sunt limitați și nu îmi permit să fac costuri inutile. Astfel, am descoperit că pentru a întreține o hală costurile sunt aproximativ 0. Aceste hale sunt concepute prin intermediul izolației să păstreze o temperatură joasă vara, iar iarna să o rețină. Dacă vor apărea mici probleme după montarea halei metalice, cei de la Frisomat păstrează contactul cu antreprenorii pentru ajutorul de care au nevoie. Un lucru pe care aceștia îl afirmă este că siguranța și calitatea sunt la ele acasă. Tocmai din acest motiv garanția pe care o oferă este de 3 ani.

Afacerea mea sustenabilă arată bine alături de Frisomat! O hală impunătoare, descrisă ca în cărțile de basm. O hală unde cei mici și cei mari devin cei mai buni prieteni și achiziționează cărți pentru a proteja natura. Pentru că îmi doresc ca nicio carte să nu fie aruncată, cărțile care vor avea pagini lipsă și nu vor putea fi puse spre vânzare vor fi refolosite și transformate în obiecte de artă. Cine nu ar cumpăra o agendă personalizată cu citate din cartea preferată? Acesta este un mod în care văd afacerea pe viitor: prosperă și sustenabilă.

Viitorul sună bine când ai un ajutor care împarte aceleași valori ca și ale tale: responsabilitate și sustenabilitate.

Ce afacere prietenoasă cu mediul ați dori să demarați?

*Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021*

Chip de Iubire – Always the real thing, always Magic!

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.