Facultate

Tips&Tricks pentru facultate

Chip de iubire vă salută! A sosit clipa când vei începe un nou capitol din frumoasa ta studenție. E acel moment din an care te compleșește și te gândești când au trecut anii. Te așteaptă un drum lung și frumos, presărat cu amintiri unice, prietenii legate la primul curs, sesiune stresantă și multe alte momente magice care te vor contura ca persoană. E timpul să iei creionul în mână și să îți creionezi viitorul așa cum ți-l dorești. Nu uita să primești fiecare oportunitate cu brațele deschise că nu se știe când te vei mai întâlni cu ea!

Să conturăm sfaturile lui Chip de iubire:

  1. Fă cunoștință cu colegii tăi

Chip de iubire știe cât de dificil este să îți faci prieteni. Tocmai de aceea te încurajează să îți cunoști colegii și să te familiarizezi cu ei. Folosește-te de Social Media, cu siguranța îți va fi mai ușor să îi recunoști din poze. Misiunea ta, în prima săptămână de facultate, este să fii sociabil, să porți discuții cu toată lumea, să fii deschis și receptiv, să zâmbești și să transmiți o energie pozitivă. Bucură-te de prima săptămână, este cea mai specială. Este săptămâna adaptabilității, voiei bune și fericirii. Toată lumea este încântată de începerea facultății și de ocazia de a construi ceva unic pentru el.

Încearcă să nu îți creezi păreri false, pripite și să nu judeci, fiecare persoană are o zi proastă. Știi cum e viața, persoana pe care o detești cel mai mult ajunge să fie prietenul tău cel mai bun. Magia fiecărui început este prilejul de a identifica oameni noi, care să îți ofere din experiențele lor și alături de care să poți evolua. Să nu îți fie frică să legi prietenii. Stabilește o legătură cu colegii de serie, de an și chiar și cu cei din anii mai mari. Nu uita să te ambiționezi și să dai tot ce ai mai bun. Voința adună oportunitățile, cu voiață le faci pe toate.

  1. Fă cunoștința cu profesorii

„Must do” în prima ta săptămână este să mergi la toate cursurile și seminarele. Vei rămâne uimit de cât de faine sunt și câte lucruri vei afla. Este momentul în care observi cum este fiecare profesor, ce așteptări are, modalitatea de notare și așa îți vei da seama la ce discipline trebuie să îți dai sufletul pentru o notă mare. De obicei, în cadrul primelor cursuri/seminare profesorii se prezintă, vă pun pe voi să vă descrieți pentru a vă cunoaște mai bine.

O să-ţi cunoşti profesorii, o să ştii ce exigenţe are fiecare, ce se cere de la tine, precum şi la ce materii va trebui să-ţi dai sufletul pentru o notă mare, respectiv la ce materii poţi să stai mai liniştit. În plus, multe faze memorabile se întâmplă la cursurile şi seminarele din primele săptămâni.

  1. Descoperă magia orașului în care studiezi

Așa e, ai citit bine, un lucru neapărat de făcut în primele săptămâni este să îți cunoști orașul și să îi descoperi adevărata valoare. Acum, după ce ţi-ai făcut prieteni noi pe care de-abia aştepţi să-i cunoşti mai bine, tot ce trebuie să faci este să creezi cadrul prielnic pentru ca prieteniile care au început să se lege să înflorească în cel mai frumos mod. Distrează-te și bucură-te de fiecare moment. Nici nu știi cum zboară timpul sau mai vine o pandemie care vă va împiedica să vă bucurați de studenție.

  1. Cantina facultății e magică

Crede-mă când îți spun că cea mai bună mâncare o vei găsi în cadrul cantinei. Pe lângă gustul excelent vei avea parte și de prețuri accesibile pentru a-ți mai rămâne bani de o ieșire în oraș. Lăsând la o parte aceste lucruri, cantina este spațiul perfect de socializare, de glume și de petrecere a timpul dintre cursuri. Nu uita că în orele de vârf este cam aglomerat, dar așteptarea cu siguranță merită.

  1. Crede în tine

Îmi dau seama cât de speriat și de debusolat vei fi după prima săptămână. Nu te speria, cu timpul te vei acomoda și vei îți vei aduce aminte râzând de aceste clipe. Te vei simți depășit, totul ți se pare străin iar așteptările sunt mari. Tot ce ai de făcut este să nu te descurajezi și să te bucuri de fiecare experiență. Toate la timpul lor, fii atent, organizat și gândește pozitiv și totul va fi bine. Totul are legătură cu felul în care vei reuși să îți gestionezi timpul.

Tu ce sfaturi ai primit?

Chip de iubire – Always the real thing, always Magic!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.