Despre mine, Facultate, Interviu, Job

Și interviul poate fi magic

Chip de iubire vă salută! Etapa din viața noastră pe care nu o așteptăm cu atâta nerabdare este căutarea unui job. Fie că ești absolvent, student sau ai decis să îți schimb actualul loc de muncă, am câteva sfaturi pentru tine pentru interviu. Chip de iubire spune că sunt sfaturi magice care te fac să strălucești în fața angajatorului. Magie🪄🪄🪄

Interviurile au ceva magic în ele, te ajută să te dezvolți, să evoluezi și să înveți să faci față situațiilor dificile. Dacă nu ai fost acceptat după un interviu nu te panica, a fost o exeperiență unică, ai învățat ceva nou despre tine. Acum știi pe ce trebuie să te axezi și cum să te pui în valoare. Nu da vina pe tine dacă nu ai fost acceptat, așa a fost să fie, capul sus și mergi mai departe. Ambiționează-te până devii versiunea ta cea mai bună. Un obstacol trecut este o bătălie câștigată.

Cred că știm cu toții acei fluturași și acele emoții dinaintea interviului. Cu o seară înainte, când vrei să te pui la somn îți vin fel și fel de gânduri în minte. Te gândești că angajatorul e un monstru care vrea să îți pună întrebări capcană și să te încurce. Lucrurile nu stau chiar așa, scopul lui este de a te recruta în compania sa și de a clădi împreună un business de succes.

Iată câteva sfaturi magice care să îți facă interviul mai ușor:

Arta de a te vinde

Probabil te gândești la ce lucruri minunate și nemaivăzute trebuie să spui despre tine. Ei bine, nu despre asta este vorba în opinia mea. Este important să știi cum să te prezinți, să spui lucrurilor pe nume și să dai tot ce ai mai bun. Învață care îți sunt calitățile și cum poți să le valorifici. Îți place să compui poezi? asta denotă creativitate, ești meticulos și ordonat? înseamnă că ești atent la detalii. Încearcă să nu folosești termenul perfect/perfecționist/ă, întrucât niciun lucru nu este perfect, dar tindem spre perfecțiune. Când te afli în fața angajatorului fii tu însăți, spune cine ești și cel mai important că ești dispus să înveți și să acumulezi experiență.

Împachetează-te într-un ambalaj frumos și vinde-te curat. Și să nu credeți că am uitat de defecte, ele sunt cele care ne conturează personalitatea. Dacă aveți un defect de care sunteți conștienți că nu vă face bine, încercați să îi găsiți partea bună. Eu, de exemplu, sunt foarte încăpățânată, dar poate fi și un lucru bun. Când lucrurile o iau razna nu mă dau în lături de la nimic și duc un lucru la bun sfârșit. Nu vă fie frică să înfruntați realitatea, fiți sinceri cu voi și veți avea de câștigat.

Descoperă compania

Un must have când vine vorba despre pregătirea pentru un interviu este să știi pentru cine vei lucra. Profilul de activitate, slogan, prin ce se diferențiază, din ce an activează sunt câteva chestiuni pe care ar trebui să le știi. Și dacă, din întâmplare, la o întrebare nu știi răspunsul, nu răspunde cu „nu am auzit”, „nu știu”. Spune că, din păcate nu cunosc acest aspect, dar îmi puteți furniza mai multe detalii despre… Vrei să faci o impresie bună? Zâmbetul este cheia care deschide ușile. Pe întreg parcursul interviului zâmbetul să te însoțească, să fii deschis și ascultător. Este important să fii receptiv și să te adaptezi situației. Observă paginile de Social Media, de obicei, ele îți comunică toate informațiile de care ai nevoie. Folosesc un limbaj informal sau formal, au postări creative sau serioase, cui se adresează. Implică-te pentru a avea o prestanță bună. Dacă știi un lucru nu te sfii în a-l prezenta. Pune-te în valoare și nu uita că tu contezi în acel moment.

Întrebările sunt magice

În cadrul unui interviu este necesar să intervină întrebările de ambele părți. Gândește-te la genul de întrebări inteligente care să îi dea de gândit angajatorului. Dacă ești o persoană fără experiență îl poți întreba care este cea mai mare teama a sa atunci când angajează o persoana neexperimentată. Sunt sigură că îi va plăcea întrebarea și îți va răspunde cu drag. Nu întreba de salariu. Este o întrebare pe care angajatorii o detestă. În momentul în care tu vei fi acceptat ți se va face o ofertă de muncă, unde vor fi trecute toate detaliile de care ai nevoie și atunci vei avea prilejul de a le negocia. Dacă vei fi întrebat despre ce salar ai dori să ai, ține minte două aspect: raportează-te la experiența ta și nu da o sumă mai mare crezând că te pui în valoare. De obicei, angajatorii când aud că le ceri o sumă enormă te vor tăia de pe lista de candidați. Poți spune că, raportându-te la experiența ta salariul minim pe care îl poți accepta este de..

Întrebările te pot face să strălucești. Răspunde clar și cât mai detaliat la întrebări. Cu cât sunt mai multe întrebări cu atât ai stârnit mai mult interesul. La final, când te vor mai întreba dacă ai să le mai spui ceva, zâmbește și spune că aștepți să lucrezi alături de ei și să contribui la dezvoltarea companiei.

CV-ul spune multe despre tine

Încă din liceu învățăm cum să ne contruim CV-ul perfect, ce să includă acesta și ce informații să oferim. Nu încerca să îl faci superficial. Angajatorul pune preț pe modul cum arată, cât de mult ai muncit la el și dacă ți-ai dat silința. CV-ul este oglinda ta. Introdu informații relevante pentru postul pentru care candidezi și pentru care te pregătești de interviu. Nu cred că pe angajatorul de la o fabrică de bere îl interesează aptitudinile tale de schiat sau machiat. De asemenea, încearcă să nu ai mai mult de 2 pagini, ce e prea mult strică. Păstrează o doză de mister pentru a te chema la un interviu. Nu uita să atașezi o fotografie cu tine, să te recunoască atunci când vei sta pe hol în așteptarea conversației. Un lucru pe care mulți îl omit sunt trecerea informațiilor personale. Adresa, numărul de telefon, adresa de email sunt principale pentru un angajator. În acest mod observă dacă ești compatibil pentru post sau nu.

Ce alte sfaturi poți împărtăși cu Chip de iubire?

Chip de iubire – Always the real think, always Magic!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.