SuperBlog 2021, Timp liber

Povestea unei fete hotărâte

A fost odată ca niciodată, într-un tărâm fermecat și de mult uitat o casă ce-și aștepta stăpânul care să o curețe, îngrijească și iubească. Și cum este o poveste mai atipică, prințesa trebuie să ofere stălucire, iubire și respect casei magice. Căci numai așa ușa i se va deschide și va descoperi un tânăr prinț fermecător ce inima și-o așterne pe un frumos parchet triplustratificat. Pentru a readuce la viață casa neglijată, grele încercări o așteaptă pe tânăra fată.

Sursă: Almaparchet.ro și Canva.com

Mai hotărâtă ca niciodată, porni în aventura magică și mult dorită. O vreme bună de cutreierat unde totul în jur cântă povești despre casa fermecată ce nu se lasă descuiată. O primă încercare plină de adrenalină este găsirea căsuței ce se ascunde în cel mai îndepărtat loc, din cea mai întunecată pădure. Când soarele domnea pe cer, prințesa porni la drum acompaniată de animăluțele ce voiau să îi fie de ajutor. După un lung drum anevoios, aceasta hotărî să caute un loc de adăpost, căci noaptea iute veni.

Aventura prințesei noastre o duse în locașul secret al unui feroce urs, cel mai de temut din pădurea supărată. De ce e supărată? Căci nimeni în lumea asta fermecată nu vrea să o cunoască și să îi împărtășească povești nemaiauzite și nemaivăzute. Să revenim la ursul nostru cu burtica goală ce nu vrea niciun rău să facă. Tânăra fată, mai puternică ca niciodată întinse mâna cu un pumn de mure și un mare zâmbet. Ursul încântat, de-ndată o primiră să înnopteze și să o protejeze de frigul ce se așterne.

Sursă: Almaparchet.ro și Canva.com

Căsuța vorbitoare

Dis-de-dimineață, natura se treziră și în fața ei a văzut o prea frumoasă casă ce stă supărată. Aceasta se gândi că a ajuns în locul unde își dorea. Încercând să se apropie, obloanele se deschideau și ușa a început să se miște vorbind cu a noastră prințesă.

- Tânără copilă, ce te aduce în pădurea asta înfricoșătoare unde doar urși și lupii se bat pentru dominare? Vocea îi era tremurândă, ușor supărată, fiind prima dată când cineva i se arată după multă vreme.

- Căsuță frumoasă de a-i știi de câtă vreme te caut și prin câte am trecut până să ajung aici. Am venit să îți devin stăpână, să te îngrijesc și să îți redau strălucirea demult pierdută. Pe prinț eu vreau să îl cuceresc.

- Hahaha…multe fete curajoase vor să mă revendice dar niciuna nu a fost pregătită de întrebarea mea măreață. Timp de gândire mult îți voi da, 3 zile și două nopți vei avea și de răspunsul bun nu îl nimerești captivă pe veci în pădure trăiești.

Sursă: Canva.com

Încercări și din nou încercări

O întrebare grea ce multă documentare necesită. Acum prințesa își dădu seama de ce căsuța supărată era. Pardoseala sa veche era și orice variantă i-ai da nemulțumită devenea. Fiind o prințesă modernă, cu tool-urile contemporane la ea, telefonul ajutor de nădejde avea să fie. Căutând și cercetând un lucru și-a dat seama are nevoie de un buget și un proiect. Norocul a fost de partea ei când a găsit în scorbura unui copac un caiet de desenat. Pixul în mână, telefonul în față și imaginația a început să lucreze.

După ore bune de gândit, scris, șters și aruncat, soluția nu mai venea să vină. Toate animalele pădurii o înconjurau, curioase dacă avea să reușească. Ursul, mare poruncitor, le punea pe veverițe să culeagă mâncare pentru ca prințesa să aibă forță și răbdare. În cele din urmă au trecut două zile și tânăra fată avea un buget bine stabilit și gândit. Un singur lucru îi era incert ce tip de parchet să aleagă. Această întrebare părea să fie fără răspuns când în ultima noapte, o idee îi veni.

Sursă: Almaparchet.ro și Canva.com

Căsuța cu bun gust

Prințesa s-a uitat la casă și a văzut că are nu mai puțin de 5 camere. Dimineața când soarele răsare, fata avea răspunsul la întrebare. Sigură pe ea începu a explica decizia luată.

- Această întrebare mari bătăi de cap mi-a dat. O primă etapă în a avea parchetul mult visat este bugetul care nu trebuie neglijat. Și pentru că nu vreau să cheltui mai mult decât e necesar bugetul e unul mediu, modest cu care se poate cumpăra cel mai bun parchet pentru o casă frumoasă. Înainte de a răspunde exact la întrebare un alt lucru important este dimensiunea camerei, pentru camerele unde traficul este mai redus grosimea parchetului ar trebui să fie între 8 și 12 mm, iar pentru bucătărie, zonă intens circulată, de 14 – 16 mm.

- O casă frumoasă are un parchet care se îmbină perfect cu mobila și lumina din cameră. Așa că, pentru dormitoare aleg un parchet din lemn masiv pentru rezistența pe care o oferă, având culori aparte, unice cu o personalitate proprie prin nuanță și textură. Pentru holurile și bucătăria casei, pentru a conferi un contrast frumos, potrivit ar fi parchetul dublu- stratificat, deoarece îmi doresc ca încălzirea să fie în pardoseală. Un plus al acestui parchet este că poate fi finisat la alegere, așa că vei arăta ca în poveștile scrise de mari autori.

Cât fata captivată de detalii povestea, ochii căsuței încet încet se umpleau cu lacrimi de bucurie. După mulți ani de așteptare, cineva cu o inimă mare se gândi să îi facă pe plac și să îi ofere toate informațiile dorite. Cuprinsă de nostalgia amintirilor și a vremurilor de mult apuse, suspină și deschise ușa spre lumea ei care va deveni de basm.

Sursă: Almaparchet.ro

Povestea prințesei continuă

Bucuroasă nevoie mare, un prinț frumos i se arată în cale. O bucată de parchet ține în mână ce corespunde fix descrierii făcute de fete. Și cum nimic nu e întâmplător, casa mai avea nevoie doar de o sclipire. Un parchet strălucitor care să o facă primitoare, caldă și admirată. La scurt timp după renovare și montarea parchetului visat, prințul și prințesa inimile și le-au unit și au pus de-o sărbătoare unde toate viețuitoarele au dansat și au cântat. Căsuța Miracol se simțea mai împlinită ca niciodată. Avea parte de familia mult visată.

Pădurea cândva întunecată, astăzi te așteaptă mai mult ca niciodată, să îți trăiești povestea de mult visată. Orice lucru bun în viața asta se face cu calm, răbdare și cercetare. Așa că luați aminte de veți dori o aventură, pixul și foaie să nu vă fugă din mână.

Tinerii îndrăgostiți au trăit până la adânci bătrâneți, până la următoarea probă SuperBlog care le va aduce noroc.

~ Sfârșit ~

*Acest articol magic a fost scris pentru SuperBlog 2021*

Chip de Iubire – Always the real thing, always Magic!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.