Despre mine, Facultate, Filme, Timp liber

Netflix și magia care provoacă dependență

Magie🪄🪄Un nou articol pe blog🪄🪄 Chip de iubire vă salută! Articolul de astăzi îl vom începe cu o întrebare la care vom găsi răspunsul spre finalul acestuia. Netflix are o magie aparte de a ne atrage în mrejele lui?

După cum bine știți, în ultima perioadă, Netflix a câștigat din ce în ce mai mult teren în detrimetrul lucrurilor productive și a ieșirilor cu prietenii. Când vine vorba de gestionarea propriului timp, ne rezervăm o bună parte din acesta pentru filme și seriale. Dacă ați pune în balanță timpul petrecut pentru a vă îndeplini un vis, de a citi o carte, de a petrece timp cu prietenii și familia voastră și timpul petrecut pe Netflix, cât de echilibrată ar fi balanța? Ei bine, în cazul meu Netflix câștigă detașat. Și nu spun că este un lucru rău să te relaxezi vizionând un film/serial. Este dăunător pentru tine atunci când alegi Netflix-ul în defavoarea nevoilor tale. Când spui aș face azi curățenie dar m-aș uita și la un film, și în loc să faci curățenie te uiți la fim în loc să vizionezi după ce ai făcut curățenie. Și așa, dragii mei apare dependența. Spui că faci așa doar azi dar azi se transformă în săptămâni și săptămânile în ani.

Netflix și-a folosit magia pentru a mă captiva?

În timpul pandemiei, neavând mai nimic de făcut decât treburile casnice am devenit dependentă de seriale. Dacă înainte nici nu exista posibilitatea să mă uit la un serial, în acea perioadă mă uitam fără oprire. Am început să am dureri de cap, mă puneam târziu la somn și mă trezeam cu gândul să mă mai uit la un episod. Și cam așa s-au desfășurat câteva luni bune, spuneam că mă mai uit la un episod și ajungeam să mă opresc după șase episoade. Acum vă întrebați dacă conștientizam că nu e ok pentru mine? Răspunsul meu este că da, eram conștientă dar nu voiam să renunț. Mereu îmi spuneam că mâine voi citi o carte, voi lucra la visul meu, dar nimic din toate astea nu se întâmplau, era mai confortabil să deschid TV-ul și să dau pe Netflix.

Când magia a încetat să își mai facă efectul?

A sosit anul 3 de facultate, an terminal unde trebuia să mă axez pe licență și să îmi pun viitor “la cale”. Începând din octombrie 2020 am ales să mă axez pe facultate și să deschid mai rar Netflix-ul, doar când simțeam nevoia de o eliberare. Nu mai puneam în balanța Netflixul și dorințele mele. Știam foarte bine ce am de făcut și am luptat pentru visul meu. Spune STOP lucrurilor neproductive din viața ta! Învață să te automotivezi, să îți definești potențialul.

De ce am ales să scriu acest articol? Până nu de mult Netflix și-a folosit din nou magia asupra mea. M-a făcut să îl deschid din ce în ce mai des până am conștientizat ce se întâmplă. În momentul în care mi-am dat seama că încep din nou să fiu dependentă de el, mi-am găsit alte activități care să îmi umple timpul și să îmi consume energia. Acum pot să spun că am timp pentru mine, am timp să scriu, să citesc, să editez poze, să vorbesc cu prietenii și familia și să mă relaxez.

În concluzie, dacă îți dorești ceva cu adevărat e imposibil să nu reușești. Trebuie să avem ambiție, curaj, putere și credința că putem reuși. Și cel mai important să fim perseverenți și să avem încredere în noi. Gândește-te la viitorul tău, Netflix te ajută să te dezvolți? Te ajută să ți-l construiești așa cum îți dorești?

Ce magie te-a captivat? Ai reușit să te eliberezi?

Chip de Iubire – Always the real thing, always Magic!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.