Fashion

Motive pentru care îmi place să citesc

Chip de iubire vă salută! Îmi place să citesc pentru a uita de grijile cotidiene, pentru a învăța lucruri noi sau pur și simplu pentru a mă relaxa și a descoperi noi personaje în care să mă transpun.

Cititul – cel mai bun aliat

Cititul reprezintă aliatul meu de nădejde atunci când mă simt singură. A citi reprezintă întinerire, energie, poftă de viață și companie. Când citesc nu mă simt singură, sunt înconjurată de personaje magice, autori dedicați și paginile parcă prind viață atunci când le citesc. Lectura îmi oferă un scop, mă determină să îmi fac timp pentru ceea ce îmi place și îmi antrenează creierul. Cititul nu înseamnă doar să descoperi ce e nou și inedit, ci te face și să reflecți asupra veții tale. Când o situație ți se pare similară ajungi să te gândești tu ce ai făcut în acea situație.

Cărțile sunt cele care oferă stabilitate, deoarece știi că sunt mereu acolo pentru tine, în orice moment din zi și oră. Odată ce ajungi să citești cât mai divers îți dai seama că perspectiva ta asupra vieții se schimbă. Prin intermediul cărților te confrunți cu situații pe care în mod normal nu le-ai fi trăit niciodată. Unii autori au acel har aparte care te transpune în acea situație și te face să o trăiești ca și cum tu ai fi personajul principal.

Îmi place să citesc pentru că niciodată nu mă voi sătura de povești. Unele povești sunt nemuritoare și imposibil de uitat. Acestea te-au marcat pozitiv, te-au influențat și ți-au oferit un strop de bucurie. Mereu există povești care te marchează și care sunt făcute pentru tine. Cred cu tărie că fiecare carte are cititorii ei și că nu toți suntem făcuți să citim.

În fiecare carte găsim un țel care va da un nou sens al vieții.

Care sunt motivele pentru care citești?

Chip de Iubire – Always the real thing, always Magic!

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. […] Locul ideal unde îți poți lua o ceașcă cu ceai, o carte bună, doar v-am spus cât îmi place să citesc, o pătură pufoasă, câteva lumânări parfumate și atmosfera e creată. Deja mă gândesc să […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.