Beauty

Manichiură cu ojă semipermanentă acasă

Chip de iubire vă salută! Niciodată nu a fost mai ușor să faci tot ce îți dorești în propriul confort și în propriul stil. În era vitezei în care trăim și la cum se dezvoltă lucrurile trebuie să fim în pas cu moda. Manichiura făcută acasă a devenit un trend în ultimii ani și tot mai multe femei recurg la asta. Să povestim despre cum se face manichiura cu ojă semipermanentă acasă.

Încă de mică mi-a plăcut să îmi fac manichiura singură, să mă joc cu modelele și culorile și să îmi las unghiile să crească cât mai mult. Din păcate, niciodată nu au avut lungimea dorită, una câte una se rupea și ajungeam de unde am plecat. Nu sunt fană a unghiilor cu gel, consider că degradează mult prea tare unghia naturală. Astfel, am început să citesc mai multe despre manichiura cu ojă semipermanentă și ce presupune ea.

Sora mea este cea care a luat inițiativa și a dat comandă de un kit de unghii de care să ne folosim amândouă. La început a fost greu, oja de pe unghii sărea și am decis să cumpărăm o bază Rubber de la Cupio. Pot să vă mărturisesc că de mai bine de 5 luni nu m-am mai despărțit de ojele de la Cupio. De obicei, o dată la 2-3 săptămâni le schimb culoarea și modelul deoarece nu îmi place cum arată când cresc.

Ce îți trebuie pentru a-ți face manichiura cu ojă semipermanentă acasă + pașii pe care i-am urmat

  1. O trusă pentru curățarea unghiilor și a cuticulelor. Un prim pas este să îți cureți unghiile și să le dai forma dorită.
  2. Pilă buffer. Cu ajutorul acestei pile vei pili suprafața unghiei pentru a elimina luciul unghiei naturale. Trebuie să ai grijă să pilești suficient de bine pentru ca oja semipermanentă să aibă aderență și ca să reziste pe unghie.
  3. Nail Prep. Acesta este folosit pentru deshidratarea unghiei și are rol în a o pregăti. Se aplică un strat subțire și se lasă să se usuce la aer.
  4. Nail Bonder. Această soluție are rol de echilibrare a PH-ului unghiei. Se aplică în start subțire și se lasă să se usuce la aer timp de un minut.
  5. Baza Rubber și oja semipermanentă. Baza este cea care consolidează unghia și conferă un aspect natural. Eu o aplic în două straturi, primul strat îl aplic foarte subțire, iar al doilea într-un strat mai gros. După aplicarea bazei, poți aplica oja semipermanentă sau să realizezi modelul dorit. Timpul de polimerizare este de două minute.
  6. Lampă UV/LED pentru polimerizarea unghiilor după fiecare strat aplicat.
  7. Top coat. Acesta are un luciu puternic, sticlos și rezistă foarte bine la uzură și zgârieturi.
  8. Uleiul de cuticule care se aplică la sfârșit pentru a le hidrata.

Ați folosit ojă semipermanentă?

Chip de Iubire – Always the real thing, always Magic!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.