Despre mine

Cum am ajuns să port aparat dentar

Chip de iubire vă salută! În articolul de astăzi mi-am propus să vă dezvălui cum am ajuns să port aparat dentar fix. Deși, pentru mulți tineri, aparatul dentar reprezintă un accesoriu cool și trendy, pentru mine lucrurile au stat diferit. Aparatul dentar reprezintă alungarea durerii și revenirea la normal. Da, ați citit bine, nu mi l-am pus de frumusețe, pentru a-mi îndrepta dinții sau pentru a avea un zâmbet perfect. Am ales să mi-l pun pentru a alunga durerile cauzate de articulația temporo-mandibulară.

Încă de mici avem teama de stomatolog infiltrată în sânge. Ne gândim că el este cel mai mare dușman al nostru și că nu vrem nici cum să facem cunoștință cu el. Adevărul este că el este cel mai mare aliat al nostru. El are grijă de zâmbetul nostru și ar trebuie să avem vizite anuale la el. Să ne întoarcem cu șase ani în urmă, când am început să creionez experiența mea cu medicii stomatologi.

Țin minte și acum când a început să mă doară articulația temporo-mandibulară. Era undeva la mijlocul lui mai și mâncam cartofi prăjiți (cine nu-i iubește?:) când am simțit cum în partea dreaptă aud un trosnet și că nu îmi mai pot închide gura. M-am panicat, nu am spus nimic părinților și am fugit în baie să îmi dau seama ce se întâmplă. De mică mi-a plăcut să găsesc singură rezolvare asupra problemelor. Mi-am pus mâna pe maxilar și am început să masez până am reușit să mă relaxez și să nu îmi mai simt blocată articulația. Durerea dispăruse dar trosnetul se auzea din ce în ce mai tare. Se auzea ca și cum ai rupe încontinuu un creion în două. După o perioadă a început să îmi trosnească și partea dreaptă și atunci mi-am dat seama că nu este în regulă.

Cum a continuat…

Pe măsură ce afecțiunea evoluează, se agravează, se poate bloca mandibula (nu mai putem deschide gura complet), apar durerile articulare, care se pot extinde în ureche, spre ceafă, tâmplă, creștetul capului, putem ajunge să avem migrene insuportabile. Le-am spus părinților și am decis să mergem la spital, la un doctor specializat. Și acum începe distracția. Ajunși la spital spunem la cine dorim să mergem, intrăm în lift, ne conduce un infirmier în fața cabinetului și așteptăm să fim chemați. După câteva minute suntem invitați în cabinet și ne întâmpină cu un nor de fum de țigară și cu ea în mână. Vă dați seama ce șoc am avut când am vazut asta. Îi povestește tata ce am pățit, lasă țigara în scrumieră și pune mâna pe mandibula mea. Își ia țigara în mână și spune „Singura soluție este ca toată viața să mânânce lucruri moi și să muște doar cu dinții din față. La revedere”.

Am rămas șocați, nici nu știam cum să reacționăm. Am plecat de acolo și am căutat un cabinet privat. Ajungem acolo și dăm peste un doctor stomatolog care ne spune că fata dumnealui se ocupă cu stomatologia oro-maxilo-facială și ne face programare spre sfârșitul lunii deoarece ea avea cabinet și în București. Nu aveam idee că voi ajunge să port aparat dentar. Îmi spune să fac un set de radiografii pentru a i le arăta. Vine și ziua mult așteptată. Intru în cabinet, se uită la mine, peste radiografii și îmi spune că am o mușcătură incorectă și că acesta este motivul pentru care ar trebui să îmi pun aparat dentar. Prin intermediul aparatului mi se va îndrepta mușcătura și voi scăpa de durere. Zis și făcut! Am fost de acord, iar luna următoare m-am trezit cu un aparat dentar fix pe dinții mei.

Vreți să vă povestesc cum au fost cei 6 ani cu aparatul dentar? Tu ce experiență ai avut?

Chip de iubire – Always the real thing, always Magic!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.