Lifestyle, SuperBlog 2021, Timp liber

Cafeaua, mai mult decât plăcere

Chip de iubire vă salută! Pentru o viață plină de magie consumați cafea! Te-ai gândit vreodată cât de importantă este cafeaua în rutina ta de dimineață? Cafeaua este cea care ne dă un boost de energie și care ne ajută să fim mai productivi pe întreg parcursul zilei. Dimineața nu este cel mai iubit moment din zi de către mulți dintre noi. Somnul cel mai dulce este dimineața, când natura prinde viață și printre draperiile trase se întrezărește o nouă zi. Eu sunt una dintre persoanele care urăște să se trezească dimineață. Parcă mai frumos arată ziua când te trezești măcar la 10 :).

Cum arată diminețile mele? Alături de ursulețul More și o cafea bună care să ne ajute să trecem ziua cu bine.

Sursă: arhiva personală

Povestea dimineților mele

Dimineața, magia își face simțită prezența și te poartă pe tărâmurile magice ale unei noi zile. Sunt genul de persoană care își pune 7 alarme să fie sigură că se trezește la timp dar care la prima alarmă este în picioare și pregătită de noi provocări. Este important să nu amânăm alarma atunci când sună și să ne trezim imediat pentru ca somnul să nu își mai facă simțită prezența. Cu cât vei amâna alarma mai mult, cu atât corpul tău va simți o nevoie mai mare de a dormi și de a nu părăsi patul. A fi productiv este un lung proces de învățare.

Sursă: arhiva personală

Un prim lucru pe care îl fac imediat ce am deschis ochii este patul. Acest lucru ar trebui să facă parte din rutina de dimineață, întrucât îi dă un semnal creierului tău pe jumătate adormit că o zi înfloritoare a început. Cu cât prima activitate pe care o desfășori este mai simplă, cu atât îți va induce o stare de calm care va duce la mai puțin stres pe întreg parcursul zilei. Și pentru că îmi place ca dimineața să fiu plină de energie, paharul cu apă este nelipsit. Nu uita să bei apă înaintea cafelei. Și că tot veni vorba de cafea, îmi place să îmi iau porția zilnică de zen făcând fotografii cafelei care se contopește perfect cu cerul albastru plin de liniște.

Altfel te trezești când ai o priveliște de milioane. Cerul îți spune povestea eternității și infinitului, copacii îți vorbesc despre viață, iar casele îți arată cât de minunat este să ai o familie. Cafeaua se bea alături de o poveste bună.

Sursă: arhiva personală

Cafea cu praf de magie

Pentru mine, a bea cafea este un întreg ritual. Iubesc mirosul de cafea proaspăt făcută și cum invadează toate colțurile casei făcând-o mai parfumantă. De cele mai multe ori, cafeaua o beau alături de câteva lumânări parfumate, muzică relaxantă pe fundal și o carte numai bună de citit. Pentru mine, cafeaua reprezintă un deliciu și o încântare a papilelor gustative. Unul dintre site-urile de pe care îmi cumpăr cafea este Kfea.ro, magazin de cafea cu o vechime de peste 15 ani care ne pun la dispoziție cafea proaspăt prăjită, cafea boabe și cafea măcinată. O doză de energie proaspătă pentru trupul nostru, Etolia ne îndrumă spre tărâmul unei savuroase cești de cafea ideale.

Sursă: arhiva personală

Mulți dintre noi nu ne putem imagina viața fără cafea. Aceasta, pe lângă trezirea papilelor noastre gustative este și un bun stimulent al sistemului nervos. Pe lângă starea de energie pe care ne-o oferă, ne perfecționează memoria, atenția și concentrarea. După ce consumăm această băutură, creierul fiind atent la orice stimul și receptând mult mai repede informațiile din mediul înconjurător.

Sursă: arhiva personală

Un lucru important pe care l-am învățat de-a lungul timpului este că băutura magică se consumă fără zahăr, laptele și alte arome adăugate. În acest mod, cafeaua devine o băutură plină de calorii și substanțe dăunătoare. De ce să nu ne bucurăm de ea pură, neagră și de o concentrație medie.

O băutură atât de simplu de făcut dar cu atât de numeroase beneficii pentru noi. O băutura care te trezește și îți face ziua mai bună! Cred că v-am spus cât de mult iubesc să fac poze și cu câtă pasiune o fac, vă invit să priviți capodopera mea :). Acea inimioară pune în evidență dragostea mea pentru o cafea aromată, parfumată care te împinge de la spate să fii cea mai bună versiune a ta.

Cum continuă dimineața mea productivă?

După servirea cafelei în jurul orei 10, îmi fac o listă cu lucrurile pe care le am de făcut în ziua respectivă, deschid laptopul și îmi setez alarma să sune peste 90 de minute. Timp în care răspund la mailuri și bifezi câteva activități din listă. După care urmează o pauză de 10-15 minute în care mânânc un fruct, ca mai apoi să trec din nou la treabă.

Sursă: arhiva personală

Și nu am spus nimic de micul dejul :). Din păcate, nu sunt adepta micului dejun. Sunt una dintre persoane care are doar două mese principale pe zi și care nu poate nicicum mânca dimineața. Nu vă încurajez să faceți acest lucru. Micul dejun contribui la o dimineață perfectă.

În era vitezei în care trăim cel mai important lucru pe care îl putem face pentru noi este să ne creăm o rutină. Astfel, avem timp să facem ce ne dorim, să ne răsfățăm simțurile și să trăim la intensitate maximă.

Nu-i așa că o dimineață perfectă începe cu o cafea pe măsură?

*Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021*

Chip de Iubire – Always the real thing, always Magic!

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.