Fashion

7 moduri de a te iubi mai mult

Dragostea de sine este o parte importantă a îngrijirii de sine. Când ești gata să îți resetezi bateriile și să te reîncarci, poți folosi aceste sfaturi ca inspirație pentru a te iubi mai mult.

Conceptul de iubire de sine este simplu: înseamnă doar prețuirea și îngrijirea propriilor nevoi, dorințe și ceea ce vrem. Nu este vorba despre a fi egoist. Este vorba despre a te asigura că ai timp să te reîncarci pentru a avea energie și resurse necesare pentru a fi acolo pentru ceilalți.

După cum companiile aeriene ne reamintesc, este important să îți pui propria mască de oxigen înainte de a-i ajuta pe alții să facă același lucru. Pentru că dacă rămâi fără aer, devine mult mai greu să ajuți pe oricine, inclusiv pe tine.

Sursa: Canva.com

Cum să te iubești pe tine?

Există atât de multe moduri de a practica iubirea de sine – opțiunile sunt cu adevărat nelimitate. Poate începe cu îngrijirea de sine și respectul de sine. Dacă ești în căutarea unor idei pentru a începe, aceștia sunt primii pași grozavi pentru a te iubi.

  1. Planifică-ți evadarea

Nu este neobișnuit să te simți epuizat atunci când lucrezi în mod constant pentru a satisface nevoile altora – mai ales când ești grijuliu. Și când acei ceilalți (copii, de exemplu) locuiesc în casa ta, poate fi dificil să găsești timp pentru iubirea de sine.De aceea, să iei pauze de la cei care se bazează cel mai mult pe tine poate fi atât de benefic atunci când înveți iubirea de sine. Poate că asta înseamnă o noapte la un hotel local (doar tu) pentru a viziona un film, a dormi și a mânca neîntrerupt. Sau ar putea fi prânzul singur cu o carte bună și nimeni să nu-ți ceară nimic.

Sursa: Canva.com
  1. Acordă-ți permisiunea de a spune „nu”

Nu poți fi totul pentru toată lumea și este greu să dai tot ce ai mai bun dacă încerci în mod constant să faci totul. Când exersezi să spui „nu”, îți permite să îți asumi ceea ce poți face față. Aceasta este o modalitate grozavă de a te respecta și de a te iubi mai mult. Dacă nu ai obiceiul de a le spune oamenilor „nu”, poate fi o provocare.

  1. Mănâncă singur

Mai ales pentru părinții care au adesea micuții care le fură din farfurii, luându-și timp să mănânce singuri – fie că este un desert râvnit sau un meniu cu feluri complete – înseamnă că nu trebuie să împărtășești cu nimeni.

  • Minimizează și lasă deoparte distragerile, cum ar fi televizorul sau telefonul dvs.
  • Fă-ți timp pentru a respira parfumul mesei tale. Ce ierburi sau mirodenii miroși?
  • Bucură-te de mâncare pe rând și bucură-te de aromele pe care ai putea fi adesea prea ocupat să le observi.
  1. Dormi

Poate una dintre cele mai importante forme de îngrijire de sine, permițându-ți să dormi te poate ajuta să te simțiți cât mai bine.

  1. Fă o baie

A te iubi uneori vine cu niște lumânări, lumini slabe și săruri în apa caldă. Cada ta poate fi un alt loc grozav pentru a aduce puțină atenție.

  1. Luați o pauză în rețelele sociale

Pe de altă parte, dacă te simți frustrat de fiecare dată când te conectezi, ia în considerare întreruperea sau închiderea conturilor de rețele sociale – temporar sau definitiv.

Sursa: Canva.com
  1. Umple-ți casa cu lucruri care te fac să zâmbești

Acasă ar trebui să fie locul tău sigur, sanctuarul tău. Ia în considerare să umpli spațiul cu ceea ce îți aduce bucurie, fie că este vorba de plante vii, imagini cu amintiri fericite, muzică sau artă.

Una este să citești o listă de sfaturi despre iubirea de sine și alta este să faci oricare dintre lucrurile de pe acea listă. Când înveți să te iubești din nou, este o idee bună să alegi unul dintre cele două lucruri care par fezabile și să te angajezi în fața lor.

Când vine vorba de îngrijire de sine și iubire de sine, nu există o modalitate corectă sau greșită de a face asta. Este întotdeauna în regulă să schimbi lucrurile dacă decizi că o abordare de îngrijire personală nu îți este de folos.

Tu cum ai grijă de tine?

Chip de Iubire – Always the real thing, always Magic!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.