Închiriere

10 lucruri pe care trebuie să le știi când ești în căutarea unei chirii

Chip de iubire vă salută! Dacă ești în căutarea unei chirii acest articol este pentru tine. Fie că scopul este de a schimba aerul de acasă, să faci o schimbare pe plan profesional și să trăiești noi experiențe sau să te dezvolți prin intermediul studiilor în alt oraș, căutarea unei chirii care să îți fie „acasă” este destul de dificil de realizat.

Iată o listă cu întrebări care să te ajute în găsirea locului mult visat:

  1. Are centrală termică?

Înainte să îți cauți o chirie trebuie să te gândești dacă îți dorești ca apartamentul/garsoniera să aibă centrală termină. Eu am locuit și în apartament cu centrală proprie și în unul fără. Pot spune că este mult mai bine atunci când locuința are centrală proprie deoarece ai parte de căldură atunci când îți dorești. Dacă ești o persoană friguroasă, centrala termică este un must have.

  1. Are loc de parcare?

Dacă deții un autoturism, locul de parcare este esențial. Nu cred că îți dorești să îți lași mașina pe trotuar sau într-un cartier vecin.

  1. Este mobilat și dotat cu tot ce ai nevoie?

Asigură-te că are tot ce consideri necesar. Uită-te după mășină de spălat, cuptor cu microunde, hotă pentru aragaz, aspirator, uscător de haine, ustensile de bucătarie și alte lucruri de care crezi că ai nevoie. Asigură-te ca patul/canapeaua să fie confortabile.

  1. Are magazine și farmacii în apropiere?

Nu cred că vrei să găsești un magazin la 2 km depărtare doar pentru a-ți cumpăra o ciocolată.

  1. Unde se plătește întreținerea?

Unele blocuri au chiar în incinta lor casieria, dar la altele se află în alte blocuri. Asigură-te că știi exact locația pentru a nu te trezi într-o postură nepotrivită.

  1. Este pet friendly?

Dacă ai un animăluț de companie și vrei să îl iei cu tine trebuie să te asiguri că are și el un nou loc de dormit.

  1. Garanția se restituie?

În mod normal da. Bineînțeles dacă nu distrugi vreun bun din interiorul apartamentului.

  1. Este bine întreținut?

Este normal ca, înainte de a ţi se da în folosinţă un bun, acesta să se afle într-o stare bună de funcţionare. Apartamentul în care te vei locui ar trebui să fie igienizate şi curate (zugrăvite, îngrijite, să nu aibă gândaci).

  1. Cum se realizează plata chirie?

Trebuie să stabiliți de la început la ce dată se plătește, în ce valută și în ce mod, cu predare personală sau virament bancar.

  1. Sunt receptivi la cele întrebate de tine?

Ține cont ca proprietarii să fie receptivi, amabili și politicoși, deoarece la ei vei apela atunci când vei avea o problemă.

Au fost de ajutor întrebările în căutarea următoarei chirii?

Chip de Iubire – Always the real thing, always Magic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.